Sara polfinalistka med posameznicami na TE U14 v Avstriji, Aleksej polfinalist TE U14 med dvojicami na Norveškem

Ta teden so na turnirjih Tennis Europe nastopili trije naši igralci,  Sara Kovačević, Aleksej Mulej in Erik Meolic.

Sara je nastopila v avstrijskem Bad Waltersdorfu in se med posameznicami uvrstila v polfinale. V prvem krogu je s 62 62 premagala Slovakinjo Ello Balaževo, v drugem s 67(4) 61 61 domačinko Leonie Schauer, v četrtfinalu pa je bila v slovenskem obračunu s 60 61 boljša od Brine Milovanović Stamejčić.

V polfinalu je nato morala premoč priznati madžarski reprezentantki Emese Serkedi. Ta je slavila s 63 63.

V Bad Waltersdorfu je nastopil tudi Erik. Moral je v kvalifikacije, tu pa je v odločilni tekmi za nastop v glavnem turnirju tesno izgubil z domačinom Misho Reesom. Ta je bil boljši s 61 46 10-7. V konkurenci dvojic je moči združil z Jašo Pečovnikom, a sta že v prvem krogu naletela na 1. nosilca, Avstrijca Moritza Freitaga in Čeha Simona Janoušeka. Izenačen obračun sta izgubila z rezultatom 62 46 3-10.

Aleksej je nastopil v norveškem Stavangerju. Med posamezniki je v prvem krogu dobro začel proti domačinu Henriku Brathenu Berghu. Prvi niz je dobil s 64, v nadaljevanju pa popustil in izgubil z 06 06.

Odlično se je s soigralcem iz Hong Konga, Kaylom Wanom, odrezal v konkurenci dvojic ter se uvrstil v polfinale. V prvem krogu sta s 60 60 premagala domačo dvojico Lerum-Stensland, v drugem pa s 62 64 dansko-nemško kombinacijo Petersen-Seelenbinder. V polfinalu sta morala priznati premoč britanski dvojici Bellamy in Carney. Izgubila sta s 4-6 7-6(6) 5-10.

 

Čestitke vsem!