Sara Kovačević državna prvakinja U14, odlično tudi Erik Meolic in Aleksej Mulej

V Mariboru je potekalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let. Z osvojitvijo naslova državne prvakinje se je izkazala Sara Kovačević, prva igralka na lestvici TZS do 14 let. Naslov je osvojila suvereno, brez izgubljenega niza in s prepričljivimi zmagami nad vsemi nasprotnicami.

Prvi krog:        Sara Kovačević/1 – Deja Šuvak Maučec       61 61

Drugi krog:     Sara Kovačević/1- Lili Štusaj      75 61

1/4 finale:       Sara Kovačević/1 – Stela Antolinc/8      61 62

1/2 finale:       Sara Kovačević/1 – Maja Božič     63 62

Finale:             Sara Kovačević/1 – Nika Štor/2     61 61

Sara je tako osvojila še tretji naslov med posameznicami, potem, ko je bila zimska in poletna državna prvakinja tudi v kategoriji do 12 let. 

Zelo dobro so nastopili tudi dečki.

Erik Meolic se je uvrstil v četrtfinale, potem, ko je v drugem krogu izločil 1. nosilca in prvega igralca lestvice do 14 let Matijo Kozjeka. Po napornem srečanju, ki se je končalo z rezultatom 36 75 64, je moral po počitku na igrišče še enkrat, a je moral premoč priznati kasnejšemu finalistu Gilu Kita.

Aleksej Mulej  je po zelo dobri predstavi izgubil v drugem krogu, kjer ga je s 46 76(3) 61 izločil četrti nosilec Sergej Videnovič. Aleksej je bil sicer na odlični poti k presenečenju, saj je po dobljenem prvem nizu v drugem že vodil s 4-0, a prednosti ni uspel zadržati.

Izkazal se je tudi Naj Pfeifer, ki je moral v kvalifikacije in jih z odliko opravil. Dosegel je dve gladki zmagi, nato pa v prvem krogu s 36 36 klonil proti Nejcu Lazniku.

V kvalifikacijah sta nastopila še Val Mlakar in Mia Kamenik-Fesel. Oba sta izgubila uvodno srečanje.

Čestitke vsem !

Erik, Sara in Aleksej