Sara in Aleksej četrtfinalista DP do 12 let; med dvojicami Aleksej polfinalist, Sara finalistka

V Mariboru se nadaljuje zimsko državno prvenstvo do 12 let. V četrtfinale sta se v posamični konkurenci uvrstila Majina varovanca Sara Kovačević in Aleksej Mulej.

Sara je v prvem krogu s 6-3 6-3 premagala Taro Stojanovič (ŠD LTA), v drugem je s 6-1 6-0 izločila še Inajo Vršič (LUKA KP). V četrtfinalu bo igrala s Tinkaro Novak (TK MED).

V konkurenci dvojic se je Sara, ki nastopa v paru z Uno Grubešič uvrstila v finale. Z Uno sta bila prepričljivi in v prvem krogu slavili s 6-1 6-4, v četrtfinalu s 6-3 6-0 in v polfinalu s 6-0 6-2. Njuni finalni nasprotnici še čakamo.

Aleksej je v uvodnem nastopu s 6-3 4-6 6-1 premagal domačina Jako Broliha (BR-MB), v drugem je bil s 6-2 6-0 boljši od Dana Turška (ŠD_LOK). V četrtfinalu bo njegov nasprotnik Erik Meolič (TK CC).

V konkurenci dvojic je Sergej moči združil s Petrom Škundričem. Uvrstila sta se v polfinale, tu pa sta ju v izenačenem obračunu s 6-2 6-7(4) 12-10 premagala Jaša Pečovnik in Stefan Đokič.

V prvem krogu je med posamezniki izgubil Val Mlakar, ki pa je bil uspešen med dvojicami. V četrtfinalu je nato tekmo dvojic izgubil.