Sara finalistka turnirja Tennis Europe U14 v Vinkovcih, dobri nastopi tudi za Alekseja, Erika in Filipa

Sara Kovačević je ta teden nastopala na turnirju Tennis Europe U14 v Vinkovcih in se uvrstila v finale.

V uvodnem krogu je s 62 60 premagala Teo Vidaković iz BiH, v osmini finala je bila s 64 60 boljša od Hrvatice Eme Halajko, v četrtfinalu pa je s 62 26 62 premagala Francozinjo Ambre Le Prunenec. V polfinalu je s 63 62 izločila tretjo nosilko Zano Kunošić iz BiH.

V finalu se je pomerila s prvo nosilko Marto Džanić iz Hrvaške in izgubila z 26 26.

Sara tako nadaljuje z odličnimi predstavami v letošnji sezoni, v kateri je doslej zabeležila dve uvrstitvi v četrtfinale in eno v polfinale in se uvršča na rob najboljše stoterice igralk na lestvici TE do 14 let.

Na turnirjih TE do 14 let dobro nastopajo tudi Aleksej Mulej, Erik Meolic in Filip Schroll.

Aleksej se je v Vinkovcih uvrstil v drugi krog, potem, ko je v uvodnem nastopu s 75 61 premagal Francoza Nansa Mononukiana. V drugem krogu je z 26 26 izgubil s šesto postavljenim Srbom Minjo Živkovičem.

Aleksej je konec februarja nast0pil na turnirju TE v Stavangerju na Norveškem, kjer je po porazu v prvem krogu med posamezniki odlično zaigral med dvojicami in se s soigralcem Kylom Wanom iz Hong Konga uvrstil v polfinale.

Filip je nastopil teden pred tem na Velem Lošinju in v uvodnem nastopu izgubil z Italijanom Leonardom Cicchinellijem. Z Aleksejem sta se na Lošinju uvrstila v drugi krog konkurence dvojic.

Erik je konec marca nastopil na turnirju TE v Dublinu na Irskem in se uvrstil v četrtfinale. Po vrsti je premagal Britanca Adama Zikaro s 36 61 60 in Slovaka Dominika Hradileka s 62 63. V četrtfinalu je s 61 63 izgubil z Britancem Jamesom Mcmillanom.