Maja z ekipo deklic do 14 let na Winter cupu v Rakovniku

Pretekli teden so se po Evropi odvijale kvalifikacije za nastop na zaključnem turnirju zimskega ekipnega evropskega prvenstva – Winter cup.

Ekipa Slovenije je pod Majinim vodstvom v postavi Sara Kovačević, Nika Štor in Brina Milovanović Stamejčić nastopila v češkem Rakovniku.

Dekleta so v močni skupini osmih reprezentanc z eno zmago in dvema porazoma zasedla končno 4. mesto. V uvodnem nastopu so naše deklice s 3-0 premagale Moldavijo, v nadaljevanju pa zabeležile dva poraza z močnima ekipama Češke in Srbije. Obe reprezentanci sta bili boljši s 3-0.

”Deklice do 14 let so v Rakovniku prikazale dober tenis. Moldavijo so gladko premagale in opravile svoje delo več kot odlično. Češka in Srbija nista dovolili presenečenja, saj so njihove prve igralke med najboljšimi v Evropi. Visoka raven tenisa, igranje z najboljšimi in nabiranje izkušenj so odlična popotnica za naše punce,” je po koncu turnirja povedala Maja.

Deklice bodo novo priložnost za dokazovanje in morebitno izboljšanje uvrstitve iskale na poletnih ekipnih kvalifikacijah – Summer cup, v mesecu juliju.

Rezultate ostalih ekip najdete TUKAJ