Maja vodila reprezentančne priprave deklic do 12 let

V Portorožu so potekale priprave teniških reprezentanc v starostnih skupinah U12, U14 in U16.

Med udeleženci priprav sta bila v starostni kategoriji U12 tudi naša Sara Kovačević, trenutno druga in Aleksej Mulej, trenutno četrti igralec v Sloveniji v tej starostni skupini

Maja je skrbela za deklice U12, ki so se tako kot drugi dvanajstletniki pripravljale na spomladanske nastope na turnirjih. Za začetek bo večina prihodnji teden nastopila na mednarodnem turnirju TE12 v Vrsarju.

Maja je bila v mladinskih konkurencah redna članice slovenske reprezentance. Med drugim je bila ekipna svetovna prvakinja do 16 let in 18 let.

“V Portorožu smo se zbrali z namenom, da povabimo najboljše slovenske igralce in igralke. Sama sem zadolžena za dekleta do 12 let. Že kot igralka sem zelo rada igrala za Slovenijo, to je res posebna čast. Vloga mi tako ni tuja in v njej res uživam. Priprave so bile vedno nek prestiž, to je namreč pomenilo, da si se uvrstil v reprezentanco. Igranje za reprezentanco je bila neka nadgradnja oziroma nagrada za preteklo delo. In tudi otroci, ki so danes tukaj, se tega zavedajo in se tako tudi obnašajo. Slovenski grb jim nekaj pomeni. So pridni in delavni. Zavedajo se, zakaj so tukaj,” je za spletno stran Tenis Slovenija povedala Maja.

 

“Na pripravah je super. Vreme je tudi super, ne piha in je tudi dovolj toplo. Delamo zelo dobro, treniramo trdo, ob tem pa se zabavamo
in uživamo,” pa je povedal zmagovalec slovitega Orange bowla Svit Suljić.