Dečki četrti, deklice sedme na Summer cupu do 12 let v Rakovniku

Slovenski ekipi deklic in dečkov U12 sta se pod vodstvom Maje in Gecota konec tedna vrnili iz Vinkovcev in Doboja, v torek pa pot nadaljevali v češki Rakovnik, kjer bo do konca tedna potekal Summer cup za ekipe do 12 let.  Po skoraj devetih urah vožnje so dečki in deklice v Rakovniku opravili še trening, danes pa sta oz. bosta obe ekipi dobili nasprotnike.

Turnir se igra po sistemu round robin z razigravanjem za končno uvrstitev.

Deklice  v postavi Sara Kovačević, Brina Milovanovič Stamejčič in Nika Štor nastopajo v skupini A z reprezentancami Avstrije, Ukrajine ter Bosne in Hercegovine. V drugi skupini so ekipe Španije, Romunije, Češke in Irske.

Prve nasprotnice naših deklic so bile igralke iz Ukrajine. Ukrajinke so bile boljše in so slavile s 3-0.

V drugem krogu so naše deklice igrale z Avstrijkami. Tudi te so bile precej boljše nasprotnice in so slavile s 3-0.

Zadnjo tekmo je naša ekipa igrala z BiH. Po pričakovanju so bile tudi igralke iz BiH boljše, slavile so s 3-0.

Naša ekipa je v nedeljo nastopila še zadnjič in v boju za sedmo mesto premagala ekipo Irske z 2-1. V obračunu posameznic je prvo točko za Slovenijo priigrala Sara. Potem, ko je Brina izgubila drugo tekmo posameznic sta odločilno točko za zmago Slovenije priigrali Sara in Nika, ki sta bili boljši od Irske dvojice.

 

Ekipa dečkov v postavi Peter Škundrič, Sergej Videnovič in Matija Kozjak igra v skupini B z reprezentancami Češke, Velike Britanije ter Bosne in Hercegovine.

V prvem srečanju so naši dečki moči merili z vrstniki iz Velike Britanije in prijetno presenetili ter Britance premagali z 2-1. Zmagi sta prispevala Matija Kozjak in dvojica Peter Škundrič in Sergej Videnovič.

Naslednji nasprotniki naših dečkov so bili igralci iz Češke, ki so bili boljši s 3-0.

Zadnjo tekmo v skupini je ekipa dečkov igrala z BiH in slavila z rezultatom 2-1 ter si priigrala tekmo s Slovaško, ki je odločala o potniku na zaključni turnir, ki bo v začetku avgusta. Slovaki so bili boljši in so slavili že po tekmah posameznikov.