Dobri nastopi dečkov in deklic na DP do 12 let

V Mariboru se odvija državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let. Za naše najmlajše tekmovalce na turnirjih TZS je to prvo državno prvenstvo in večina si je morala nastope v glavnem turnirju izboriti skozi kvalifikacije.

Pri dečkih je v kvalifikacijah nastopilo sedem igralcev, uspešni so bili štirje . V glavni turnir so se z eno ali dvema zmagama uvrstili Benjamin Satler, Metod Može, Vitan Muha, in Nikolaj Vukovič. V kvalifikacijah so nastopili še Leo Mušič, ki je zmagal enkrat ter Izak Slevec  in Jure Hribar.

V glavni turnir je bil neposredno uvrščen Val Strnad, ki je v prvem krogu s 62 61 premagal Vala Šketaka.

Pri deklicah je v glavni turnir neposredno uvrščena Zala Lovšin, v kvalifikacije pa so morale Mia Fesel Kamenik, Lena Verhovec in Kala Knavs. Mia se je v glavni turnir uvrtstila brez boja, Lena in Kala pa sta po enkrat zmagali in se prav tako uvrstili v glavni turnir.

Deklice z nastopi začnejo v torek.

Naša nova generacija tekmovalk in tekmovalcev, skupaj je nastopilo 12 dečkov in deklic, je tako doživela prvo izkušnjo nastopov na državnem prvenstvu. Z nastopi so lahko zadovoljni tako otroci kot njihovi trenerji, s pridnim in trdim delom pa lahko optimistično pričakujejo tudi nastope na naslednjih turnirjih.