Aleksej Mulej v četrtfinalu turnirja TE 12 v Vrsarju, izvrsten tudi Erik Meolic

Na turnirju 1. ranga Tennis Europe U12, 38. memorialu Slavoja Grebla,  ki poteka v Vrsarju so zelo dobro nastopili naši trije teniški upi Aleksej Mulej, Erik Meolic in Val Mlakar.

Najbolje se je odrezal Aleksej, ki se je edini od slovenskih predstavnikov na turnirju med posamezniki uvrstil v četrtfinale. Aleksej je v prvem krogu s 60 60 premagal domačina Leona Luko Koruga, v drugem pa je bil s 64 64 boljši od Italijana Emanuela Pilotta. V četrtfinalu se je pomeril z Avstrijcem Moritzom Freitagom, ki je bil boljši s 63 62.

Erik je moral v kvalifikacije, ki jih je z zmago nad Francozom Maelom Gerinijem s 62 62 uspešno opravil. V prvem krogu glavnega turnirja je s 61 62 premagal Srba Maksima Davidovića, v drugem krogu pa je z 16 64 46 izgubil z Britancem Samuelom Rileyem.

Val je izgubil v uvodnem krogu kvalifikacij. Z 2-6 6-3 10-4 ga je izločil Italijan Lorenzo Cordella.

Aleksej in Erik sta nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer sta v prvem krogu s 76 64 premagala britansko dvojico Riley-De Lange, v četrtfinalu pa nato tesno, s 61 46 4-10  izgubila z Italijanoma Lorenzom Cordello in Edoardom Ghisellijem.

Čestitke vsem, v sredo pa bomo držali pesti za Alekseja.

Val in Erik