Aleksej Mulej prejel vabilo na turnir IMG Futures Stars, ki bo v Atenah

Še drugo leto zapored je član našega kluba in Majin varovanec prejel povabilo na enega najprestižnejših turnirjev dvanajstletnikov na svetu, IMG Futures Stars, ki bo potekal aprila v Atenah. Po Sari Kovačević, ki je prejela vabilo lani, je letos na seznamu povabljenih igralcev Aleksej Mulej.

Alekseju je novico v video klipu sporočila trenutno 20. igralka sveta Madison Keys, ki nastopa pod okriljem marketinške organizacije IMG.

Na turnir je povabljenih 24 dečkov in 24 deklic iz vsega sveta, ki so jih izbrali agenti vodilne svetovne športne agencije IMG, pod okriljem katere nastopa vrsta najboljših teniških igralcev in igralk (Novak Djoković, Serena Williams, Naomi Oska, Maria Sharapova, Daniil Medvedev, Andrei Rublev, Denis Shapovalov in drugi). Agencija ima v lasti vrsto turnirjev, med njimi Miami,  Abu Dhabi in druge.

V mladinski konkurenci je pod okriljem IMG eno sezono trenirala tudi Maja.

Turnir je namenjen nabiranju izkušenj in pridobivanju informacij za igralce, trenerje in starše, ki so s pokritjem stroškov za en teden, ne glede na rezultat nastopajočega,  povabljeni v Atene, kjer se bo turnir odvijal v enem najboljših atenskih klubov, Tatoi.

Tedenski program vsebuje serijo obveznih izobraževalnih delavnic za igralce, trenerje in starše, ki bodo dnevno potekale po končanih tekmah. Delavnice vključujejo panele in razprave, vodijo vodstveni delavci iz ATP, WTA,  Nike, IMG in drugih, njihov namen pa je družine poučiti o profesionalnem igranju tenisa, prehrani, fizični pripravi, regeneraciji itd.

Potekala bosta tudi dva izobraževalna tečaja z vrhunskimi trenerji ATP in WTA.

Maja in Sara, ki sta imeli vrhunsko izkušnjo priložnost izkoristiti lani, sta bili nad organizacijo turnirja in vsemi spremljevalnimi aktivnostmi navdušeni, agencija IMG pa je na radar vzela Saro in jo bo v naslednjih letih spremljala pri njenem teniškem razvoju. Sarin agent Jules Mercier jo je letos že obiskal v Ljubljani in jo spremljal na treningih. Ob tem je imel priložnost spremljati  tudi trening Alekseja.