Aleksej dvojni zmagovalec TE 12 Krško

Aleksej Mulej nastope v kategoriji do 12 let, katero konec leta zapušča, končuje z dvojnim zmagoslavjem na turnirju Tennis Europe 2. ranga v Krškem.

Za Aleksejem je izjemen teden, ki ga je kronal z zmagama, tako med posamezniki, kot med dvojicami, na turnirju TE do 12 let v Krškem. Z izjemo polfinalnega obračuna z Jako Brolihom, ki ga je dobil s 75 63, je ostalim nasprotnikom na petih tekmah oddal vsega sedem iger. V finalu posameznikov je bil s 62 60 boljši od slovaškega reprezentanta Mattea Sansona.

Prav z Matteom Sansonom sta slavila tudi v konkurenci dvojic. V finalu sta s 62 63 premagala Jako Broliha in Luko Požonca.

Za Alekseja sta to prva naslova na turnirjih Tennis Europe. Iskrene čestitke in veliko uspehov tudi v prihodnje.

V Krškem je nastopil tudi Val Mlakar, ki je v skupinskem delu izgubil z Aleksejem Mulejem  in Andrijo Bojovićem (26 57), premagal pa je Adama Kapetanovića (75 75).

Erik Meolic je nastopil na turnirju TE 1. ranga v Hemenneju na Slovaškem. V finalu kvalifikacij je s 61 62 premagal Jana Marcela Lipko, v prvem krogu glavnega turnirja je bil s 60 60 boljši od Slovaka Filipa Simka. V drugem krogu je moral premoč priznati najboljšemu slovaškemu dvanajstletniku Maxu Lorinciku. Slovak je na zadnjih 17 tekmah dosegel prav toliko zmag, od Erika pa je bil boljši s 62 63.

Sara Kovačević se je ta teden mudila na akademiji Patrika Muratoglouja v Franciji, kjer je trenirala z vrstnicami in drugih držav.