VELIKO PRIZNANJE SARI IN MAJI NA TURNIRJU IMG FUTURES STARS V GRČIJI

Maja Matevžič, njena varovanka Sara Kovačević in Sarini starši se iz teniškega turnirja IMG Futures Stars , ki je potekal v prestižnem Tatoi klubu v Atenah in na katerem je nastopilo 24 izbranih deklic in dečkov iz celega sveta vračajo z izjemnimi vtisi in pogodbo z agencijo IMG.

Agencija IMG je vodilna svetovna agencija na področju športa, dogodkov, medijev in mode, ki skupaj z agencijo WME, vodilno na področju iskanja talentov tvori podjetje Endeavor.

Agencija IMG, pod okrilje katere je v preteklosti spadala tudi Maja, skrbi za največje športne zvezde (Djokovič, Williams, Sharapova, Raducanu…) in številne ikone iz modnega sveta. IMG je v Atenah prvič organiziral teniški turnir za igralce in igralke v kategoriji do 12 let, poimenovan IMG Futures Stars. Na turnir so agentje IMG-ja (kar 8 jih je bilo na celem turnirju) povabili po 24 igralcev in igralk iz celega sveta za katere so na podlagi zbranih podatkov ocenili, da imajo potencial za preboj med najboljše.

Poleg teniškega turnirja so za igralce in igralke, trenerje ter starše potekale številne aktivnosti in predavanja vodilnih predstavnikov agencije IMG, združenj WTA, ATP in predstavnikov znamke Nike. Slednja je vse igralce in igralke obdarila s športnimi oblačili in obutvijo.

Kot je povedal podpredsednik IMG-ja, Max Eisenbud (agent Marie Šharapove in Eme Raducanu) je IMG pripravljen izbranim mladim športnikom zagotoviti vsa orodja, ki jih potrebujejo za zmage na igrišču in izven njega.

In v tej izbrani družbi trenerjev ter igralcev in igralk sta se znašli tudi Maja in Sara. Že na prvem treningu sta se ujeli v radar agentov, ki so ju nato budno spremljali ves teden. V ospredju ni bil rezultat temveč teniška tehnika, pristop k treningu in tekmi ter način igranja. Sara se je v vseh pogledih izkazala odlično in se domov vrača s pogodbo.

Že v prihodnjih tednih je obisk v teniškem centru napovedal Sarin agent Jules.

Maji, Sari in celotni ekipi čestitamo in jim želimo samo še pot navzgor!