Sara Kovačević prejela povabilo na IMG Futures stars tournament, dobrodošlico ji je izrekla Emma Raducanu

Naša igralka in Majina varovanka Sara Kovačević je prejela povabilo na najprestižnejši svetovni turnir v kategoriji do 12 let,  IMG Futures stars invitational tournament, ki bo potekal konec aprila v Atenah.

Dobrodošlico je Sari izrekla Emma Raducanu, ki nastopa pod okriljem IMG-ja.

Na turnir je povabljenih 24 dečkov in 24 deklic iz vsega sveta, ki so jih izbrali agenti vodilne svetovne športne agencije IMG, pod okriljem katere nastopa vrsta najboljših teniških igralcev in igralk (Novak Djoković, Serena Williams, Naomi Oska, Maria Sharapova, Daniil Medvedev, Andrei Rublev, Denis Shapovalov in drugi). Agencija ima v lasti vrsto turnirjev, med njimi Mi Abu Dhabi in druge.

V mladinski konkurenci je pod okriljem IMG eno sezono trenirala tudi Maja.

Turnir je namenjen nabiranju izkušenj in pridobivanju informacij za igralce, trenerje in starše, ki so s pokritjem stroškov za en teden, ne glede na rezultat nastopajočega,  povabljeni v Atene, kjer se bo turnir odvijal v enem najboljših atenskih klubov, Tatoi.

Tedenski program vsebuje serijo obveznih izobraževalnih delavnic za igralce, trenerje in starše, ki bodo dnevno potekale po končanih tekmah. Delavnice vključujejo panele in razprave, vodijo vodstveni delavci iz ATP, WTA,  Nike, IMG in drugih, njihov namen pa je družine poučiti o profesionalnem igranju tenisa, prehrani, fizični pripravi, regeneraciji itd.

Potekala bosta tudi dva izobraževalna tečaja z vrhunskimi trenerji ATP in WTA.

Ob otvoritvi turnirja bo organizirana ekshibicijska tekma v kateri bosta nastopila Hubert Hurkacz in prihajajoča zvezda moškega tenisa Carlos Alcaraz.

Gre za izjemno priznanje Sari in Maji in veliko vzpodbudo za nadaljnje delo.