Sara Kovačević na DP U14 polfinalistka posamezno in državna prvakinja med dvojicami

Še en uspešen nastop je za Saro Kovačević, ki se je na DP do 14 let med posameznicami uvrstila v polfinale, med dvojicami pa je skupaj s soigralko Jerco Fleischman osvojila naslov državne prvakinje.

Sara je opravičila status četrte nosilke na državnem prvenstvu deklic do 14 let in se med posameznicami suvereno uvrstila v polfinale. V uvodnih krogih je s 62 62 premagala Ruby Razinger, s 61 62 Niko Kožuh in s 61 61 Tinkaro Novak. V polfinalu se je srečala s 1. nosilko Veritso Yanevo. Spremljali smo zagotovo najbolj kakovosten obračun v dosedanjem poteku državnega prvenstva. Izenačen prvi niz je v podaljšani igri s 7-5 dobila Veritsa. V drugem nizu se je Sari v igro prikradlo nekaj napak in niz je s 60 pripadel nasprotnici.

Sara je nato s soigralko Jerco Fleischman odigrala še dve tekmi dvojic. Nasprotnicama sta v četrtfinalu in poolfinalu oddali le 5 iger in se zaneslijivo uvrstili v finale, kjer sta se za naslov državnih prvakinj pomerili s Hano Peterlin Pahor in Julijo Ivanc. Bili sta uspešni in slavili s 61 46 10-8.

Čestitamo!