Sara in Maja ta teden v Atenah na turnirju IMG Futures stars

Sara Kovačević skupaj z Majo in družino ta teden nabira izkušnje na najprestižnejšem turnirju do 12 let na svetu,  IMG Futures stars, v Tatoi klubu v Atenah. Direktor turnirja  je nekdanji profesionalni teniški igralec Marcos Bagdathis.

Sara je ena izmed 24 igralk in igralcev starih do 12 let, ki so jih iz celega sveta izbrali skavti športne agencije IMG in jih povabili na turnir, na katerem njim, trenerju in staršem nudijo popolno namestitev za en teden. Večina prihaja iz znanih teniških akademij iz vsega sveta. Poleg turnirja imajo igralci, trenerji  in starši predavanja na katerih jih seznanjajo, kako vstopiti v profesionalni svet tenisa, kaj vse jih na tej poti čaka in kakšni naj bodo pravilni koraki na tej poti. Med strokovnjaki, ki nanje prenašajo svoje izkušnje sta tudi Španski teniški igralec Juan Carlos Ferrero in lastnik teniške akademije Ricardo Piatti. Vse igralce in igralke je ob prihodu s kompletom teniških oblačil in obutve obdaril Nike.

 

Maja, Marcos B. in Sara

 

Sara in Maja

   

Po slavnostni otvoritvi sta se v ekshibicijskem srečanju pomerila Hubert Hurkacz in trenutno najbolj vroč mladenič na ATP touru Carlos Alcaraz.

Sara je imela nekaj smole z žrebom, saj sta v njeni skupini dve igralki z daljšo tekmovalno kilometrino in več izkušnjami, najboljša avstrijska igralka U12 Anna Pircher in najboljša angleška igralka U12 Sevil Parviz. Obe sta na doslej odigranih mednarodnih turnirjih izgubili zgolj po eno tekmo. Sara je obe srečanji izgubila, a prikazala zelo dober tenis. Igralci in igralke imajo na tekmah tudi pobiralce žog, kar je zanje zagotovo lepa izkušnja.

Med sodelujočimi je tudi 12-letna hči nekdanje št. 2 svetovnega tenisa in zmagovalca Pariza Michaela Changa in 11-letni brat Carlosa Alcaraza.

Agentje IMG-ja bodo igralce in igralke spremljali na njihovi športni poti in zagotovo bomo katerega izmed njih v prihodnosti našli med najboljšimi na svetu.