Sara in Erik osvojila turnirja Tennis Europe med dvojicami

Izvrstno sta se na turnirjih Tennis Europe na Otočcu in v Avstriji odrezala Sara Kovačević in Erik Meolic. Oba sta v konkurenci dvojic s svojima soigralcema stopila na najvišjo stopničko, izkazala pa sta se tudi med posamezniki, kjer sta se oba uvrstila v osmino finala.

Na Otočcu je Sara zaigrala v paru z Jerco Fleischman. V četrtfinalu sta s 64 36 11-9 izločili drugi nosilki Slovakinjo Nino Kosicko in  Hrvatico Milano Rašan Buha, v polfinalu s 62 64 Italijanki Noelle in Virgino Zema, v finalu pa sta bili s 63 26 10-0 boljši še od prvih nosilk, Italijanke Sofie Ferraris in Hrvatice Sophie Santos.

V avstrijskem Furstenfeldu je Erik zaigral v paru z Markom Pavčičem. V uvodnem nastopu sta s 61 63 premagala domačina Lionela Friessnegga in Martina Starka, v četrtfinalu sta bila s 76(4) 76(3) boljša od Jakoba Mittermayerja in Luce Sagederja, v polfinalu sta s 26 61 10-4 izločila Španca Maxima Pereza in Finca Mikaela Lehtinena, v finalu pa sta bila v še enem teniškem trillerju s 46 76(5) 12-10 boljša od Kazahstanca Nurdauleta Balkana in Francoza Maela Gerinia.

Za Saro je to tretji naslov med dvojicami na turnirjih Tennis Europe, prvi pa v krstnem nastopu med dvojicami na turnirju do 14 let. Lani je v kategoriji U12 slavila v Trstu in na Otočcu, kjer je bila njena partnerica letošnja finalna nasprotnica Sofia Ferraris.

Za Erika pa je naslov v Avstriji njegov prvi na mednarodnih turnirjih.

Iskrene čestitke obema in, seveda, njunima partnerjema, Jerci in Marku.

Fantoma veliko uspeha želimo tudi na prihajajočem evropskem ekipnem prvenstvu, kjer se jima bo pridružil naš Aleksej Mulej.