Sara četrtfinalistka turnirja TE 14 v Kopru, dobro tudi Erik, Aleksej in Naj

V Kopru se končuje turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let. Na turnirju so nastopili štirje naši predstavniki Sara Kovačević, Aleksej Mulej, Erik Meolic in Naj Pfeifer.

Najbolj se je izkazala Sara, ki je dosegla tri zmage in se uvrstila v četrtfinale. Po vrsti je premagala Italijanko Noelle Zema s 62 60, Hrvatico Mio Brozina s 64 06 62 in Slovakinjo Elo Skalicka s 61 61. V četrtfinalu je bila po dveh urah in štiridesetih minutah igre s 63 63 boljša kasnejša finalistka, Italijanka Virginia Zema.

Aleksej in Erik sta zmagala v prvem krogu. Aleksej je s 60 64 premagal Kanadčana Tudorja Grigoreja, v drugem pa je z 26 16  izgubil s kasnejšim finalistom, Čehom Dominikom Dujko. Erik je v prvem krogu s 63 61 premagal Italijana Lorenza Nerija, v drugem pa je s 36 26 izgubil z Aleksandrom Burmakinom. Erik in Aleksej bosta v kategoriji do 14 let nastopala še dve leti, zato je njun dosežek zelo dober.

Naj je nabiral dragocene izkušnje in moral premoč v uvodnem nastopu priznati Rusu Mathewu Semenovu, ki je slavil s 60 61.

Čestitke vsem za dobre predstave.