Odlični nastopi  naših v Mariboru, Sara četrtfinalistka in finalistka TE U14

V Mariboru sta v preteklih dveh tednih potekala močna mednarodna turnirja Tennis Europe, Grawe open in Bergantov memorial. Naši predstavniki so nastopili na turnirju do 14 let in se izkazali z dobrimi nastopi.

Drugo finale v letošnji sezoni na turnirjih Tennis Europe U14 je Sara Kovačević dosegla na Bergantovem memorialu. Tu je zabeležila 4 zmage in klonila šele v finalu. Po vrsti je premagala Švicarko Epper s 62 60, Rusinjo Aliso Garifullino s 63 64, Britanko Grace Watson s 62 46 61 in Izraelko Lizo Richterman s 64 64. V finalu je igrala z izvrstno Latvijko Darino Matvejevo in izgubila z 16 06. Matvejeva je na zadnjih 80 tekmah zabeležila 72 zmag in le osem porazov.

Sara tako nadaljuje z letošnjimi dobrimi predstavami, ko je po osvojitvi naslova zimske državne prvakinje v glavnem nastopala na turnirjih Tennis Europe in se dvakrat uvrstila v finale, bila enkrat polfinalistka in še dvakrat četrtfinalistka.

Ta teden se bo na lestvici Tennis Europe prebila med najboljših 100 igralk.

V glavnem turnirju so nastopili Erik Meolic, Aleksej Mulej in Filip Schroll.  Aleksej je imel nekoliko smole z žrebom, saj je po zmagi v prvem krogu, ko je s 61 61 premagal Britanca Kielya, v drugem krogu naletel na drugega nosilca Rafaela Pagonisa, kasnejšega zmagovalca turnirja in  klonil s 36 36. Uvodno srečanje sta dobila tudi Erik in Filip. Erik je s 61 63 premagal Nemca Bauma, Filip pa s 61 60 Avstrijca Pauschitsza. V nadaljevanju sta izgubila.

V kvalifikacijah sta nastopila Val Mlakar in Naj Pfeifer. Naj je izgubil odločilno srečanje za uvrstitev v glavni turnir, Val pa je bil za las prekratek in je tesno izgubil uvodno srečanje v podaljšani igri tretjega niza.

Teden prej se je na turnirju Grawe open Sara Kovačević uvrstila v četrtfinale, dobre nast0pe pa so prikazali tudi fantje. Nastopili so Aleksej Mulej, Erik Meolic, Filip Schroll, Naj Pfeifer in Val Mlakar.

Slednji trije so nastopili v kvalifikacijah in se niso uspeli prebiti v glavni turnir. Erik je v glavnem turnirju izgubil v drugem krogu, Aleksej pa je po dveh odličnih nastopih klonil v osmini finala, kar je bila najboljša slovenska uvrstitev dečkov na turnirju.

V prvem krogu je s 61 61 premagal Norvežana Kvalvaaga, v drugem pa je bil boljši od drugega nosilca, Cipčana Michaela Genethlioua. V boju za četrtfinale je z 16 46 izgubil s Švicarjem Sandrom Weberjem.

Odlično je nastopila tudi Sara, ki se je uvrstila v četrtfinale. V uvodnem nastopu je s 62 61 premagala Španko Mio Paunovic Listorti, v drugem je bila s 75 61 boljša od Yane Mumenthaler iz Švice. V četrtfinalu je v treh nizih s 62 26 26 klonila proti Italijanki Sofiji Ferraris.