Sara med dvojicami po Trstu osvojila še Otočec, Erik polfinalist posamezno

Sara Kovačević je še drugič v zadnjem mesecu stopila na zmagovalno stopničko na turnirju Tennis Europe, tokrat na turnirju na Otočcu. V konkurenci dvojic je bila najboljša v paru z Italijanko Sophio Ferraris. V finalu sta s 6-1 6-3 premagali Američanko ukrajinskega rodu Anastaciyo Kotovsko in Romunko Ano Chindris. Na poti do finala sta v prvem krogu s  6-1 6-0 odpravili Italijanki Camillo Cecchio in Bianco Del Sal, v četrtfinalu s 6-0 6-1 Najo Hat in Inajo Vršič, v polfinalu pa najboljšo hrvaško dvojico Marto Džanić in Mio Brozina s 6-3 7-6 (3).

Sara je med posameznicami kot edina Slovenka nastopila v četrtfinalu, kjer je bila s 6-1 6-2 boljša Marta Džanić. Pred tem je Sara v prvih dveh tekmah premagala Italijanko Bianco Del Sal s 6-0 6-0 in Čehinjo Adelo Hrdlickovo s 6-2 6-3.

Odlično je nastopil v konkurenci dečkov naš nov član Erik Meolic. Zabeležil je štiri zmage in se kot edini slovenski predstavnik uvrstil v polfinale. Po vrsti je premagal Jakoba  Kelbla 6-0 6-0, Turka Bartuja Ozkana s 6-0 6-0, Hrvata Filipa Jalzabetica s 6-0 6-0 in v četrtfinalu Avstrijca Gianpaola Wollenberga s 6-3 6-3. V polfinalu je igral z Indijcem Vedantzom Mohanom, ki je v predtekmovanju prizadejal edini poraz našemu Alekseju Muleju. Indijec je bil boljši tudi od Erika in je zmagal s 6-2 6-2.

Aleksej je v predtekmovanju premagal Romuna Luco Marca s 6-3 6-4 in Gila Kito s 6-0 7-6(2).

Nastopil je tudi Val Mlakar, ki je vsa tri srečanja v predtekmovanju izgubil, a pokazal napredek v igri.

Čestitke vsem !